7,2 miljoen dollar via 1 platform in 1 maand

10006617_10152319856791189_1814486061_nElance is een van de grootste, en nu ze fuseren met odesk zonder twijfel de grootste, als het gaat om ‘werk platformen’. Via Elance kan je werk uit besteden en werk vinden. Het is in mijn optiek een van die platformen die de wereld van werk fundamenteel verandert.

Ik maak er zelf dankbaar gebruik van. Zo heb ik mijn boek vertaald naar het Engels via Elance (en daar deze column over geschreven). Ik heb net een onderzoeksopdracht afgerond en ik heb er een IT applicatie laten bouwen.

Toch is er altijd veel scepsis. Hoe groot is het nu? Wat kan ik daar nu? Moet ik daar als freelancer iets mee? Ik concurreer alleen tegen Indiërs en die zijn toch goedkoper. De cijfers spreken dit tegen.

De omzet van de Amerikaanse freelancers op Elance in Februari was 7,2 miljoen dollar.

Via een enkel werkplatform gaat er dus in 1 maand 7,2 miljoen dollar naar Amerikaanse freelancers. Hoezo de Indiërs winnen alles?

Alleen IT werk? Helemaal niet. Iets meer dan 50% was IT en programmeerwerk. 15% was design en multi media (film en foto) werk en ongeveer evenveel schrijf en vertaalwerk.

Deze revolutie van werk is groot. Het maakt de wereld transparant, biedt veel kansen, maar bedreigt ook veel traditionele banen.


Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
2.044 views | Reageer (0 reacties) Dit bericht is geplaatst in Beloning, Cijfers en feiten, internationaal. Bookmark de permalink.