Anders werken, andere aandeelhouders?

Horen bij nieuwe arbeidsverhoudingen ook nieuwe beloningsstructuren? Nieuwe eigenaarsconstructies? Ik denk het wel. Eén van de redenen dat er zoveel succesvolle innovaties uit Sillicon Valley komen is het feit dat men belangrijk personeel meteen aandeelhouder maakt. Dit geeft een andere band. Men wordt mede ondernemer, men verlaat het bedrijf niet bij de eerste de beste tegenslag en omdat deze top werknemers belang hebben (letterlijk) bij het succes is de gedrevenheid vaak groter.

Motivatie

Belangrijk om hierbij aan te tekenen is dat geld niet de motivatie is voor die gedrevenheid. Het is de intrinsieke motivatie om iets briljants, iets geweldigs neer te zetten. Echter, geld kan wel de demotiverende factor zijn. Van geld gaat niemand harder lopen, zo weten we al tijden. Het is wel de reden dat men minder hard gaat lopen als men het gevoel heeft dat het ‘niet in proportie is’. Dat kan zijn omdat de één veel meer verdient dan de ander. Dat kan ook zijn omdat één eigenaar heel rijk wordt terwijl het bedrijf niet meeprofiteert.

Start-ups

Natuurlijk zijn er veel meer redenen dat engineers voor stat-ups kiezen of zouden moeten kiezen. Bindu Reddy schrijft daar een interessante column over op Techcrunch. De vrijheid en mogelijkheden om geweldige producten te maken is enorm. De potentiële upside is de verkoop van je bedrijf waardoor je financieel een enorme klapper maakt. Door de grote sommen geld die VC’s in de start ups pompen liggen de salarissen niet heel ver uiteen van die van de gevestigde namen en is er voldoende financieel draagvlak het nog even uit te zingen.

Aandeelhouders

Interessant om te zien is hoe dit in Amerika dus werkt. Laten we Facebook als voorbeeld nemen. Iedereen weet dat Zuckerberg het heeft opgericht en ‘grootaandeelhouder’ is. Dat er miljarden aan venture capital is in gegaan. Maar wie is de grootste groep aandeelhouders? Niet de investmentbanks, niet de klanten van Goldman Sachs die recent een paar miljard hebben neergeteld voor een 1,5% belang. Nee, de werknemers hebben zo’n 30% van het bedrijf. Ook dat is anders werken. Wil je je werknemers tot mede-ondernemers maken? Maak ze dan ook mede aandeelhouders.


Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
2.723 views | Reageer (2 reacties) Dit bericht is geplaatst in Arbeidsverhoudingen, Beloning. Bookmark de permalink.