Appril: maand lang alles over apps in Amsterdam

Normaal werken gebeurt steeds vaker online en realtime. De rol van mobiele apps is daarbij al groot, en zal alleen nog maar verder toenemen. Daarom aandacht voor onderstaand initiatief waarvan niet alleen de naam heel goed is.  Voor de allereerste keer staat Amsterdam in de maand april in het teken van apps. Appril organiseert door de hele stad workshops, lezingen en bijeenkomsten op het gebied van creatie, educatie, ondernemerschap en techniek. Appril wil de wereld van apps inzichtelijker maken en wil de verschillende partijen die betrokken zijn bij deze groeiende markt met elkaar in contact brengen.

Achtergrond

Bedenker en initiatiefnemer Jacqueline de Gruyter: “Ik zocht een datum om de workshop Bouw je eigen app te plannen en april was een geschikte maand qua planning. ‘Bouw je eigen app in april’, zei ik tegen mijzelf en met dit taalgrapje ging het lampje aan in mijn hoofd. Waarom niet een hele maand wijden aan apps? Het is een enorme markt en nog vrij ondoorzichtig. Ik vroeg mensen in mijn netwerk wat zij van het idee vonden en Jeroen Potters van de Freelance Factory legde snel de domeinnaam Appril.nl voor me vast.”

Vliegende start

De Gruyter: “In januari startten we de organisatie met vijf creatieve breinen met een flink netwerk. Ook Appsterdam.rs hielp met het leggen van contacten. Inmiddels bestaat de organisatie uit twaalf mensen uit verschillende vakgebieden. Iedere dag komen aanvragen binnen voor sprekers en hulp. Van developers die een app willen bouwen voor Appril, tot medisch professionals die willen praten over een betere zorg door apps: de stroom aan ideeën is geweldig. Door de korte voorbereidingstijd hebben we een paar dingen moeten doorschuiven naar 2013, zoals een scholenmarkt om het vak van developer te leren. Als het aan mij ligt, staat Appril vanaf 2012 ieder jaar op de agenda.”

Creatieve hub

Amsterdam is de digitale creatieve hub van Europa en Appril zet deze stad nog wat steviger op de kaart in deze hoedanigheid. Wie maken apps? Wat maakt ze succesvol? Welke platforms hebben de toekomst? Waar zitten de kansen voor ondernemers? Hoe zit het met financiering en verdienmodellen? Wat is er al beschikbaar? Wat is er nog meer nodig? Hoe veranderen apps onze wereld? De evenementen agenda is te vinden op Appril.nl

AppDiner ter afsluiting

Appril sluit de maand af op 26 april met een AppDiner: De tafel van 150. Dit besloten netwerkevenement wordt gehouden in Pakhuis de Zwijger. Mag jij zeker niet ontbreken bij het diner! Motiveer je mening en overtuig ons per mail via detafel@appril.nl.

Oproep

Appril roept ontwikkelaars, ontwerpers, ondernemers en gebruikers op om mee te helpen van april een prachtig Appril te maken of hun (nu alleen nog kant-en-klare) evenement in die maand te melden bij agenda@appril.nl.


Over Sam van Buuren

Sam van Buuren is ondernemer, docent, spreker en auteur gericht op Het èchte Nieuwe Werken. Dat speelt zich af tùssen mensen en tùssen organisaties. Daarbij ontstaan nieuwe organisatie- en werkvormen. Zijn meest recente initiatief: Nederland Werkt Online.nl. Mede-initiatiefnemer van Het Normale Werken blog.
2.566 views | Reageer (0 reacties) Dit bericht is geplaatst in Apps. Bookmark de permalink.