De werknemers tegen de vakbond

staken vakbondIn het FD van gisteren stond een interessant klein stukje over de Franse detailhandel. De kop was dat de Franse bouwmarkten strijden tegen de ‘absurde winkeltijdenwet’, maar het meest interessante stukje in mijn optiek stond in een bijzin.

Voor de goede orde, wat ik er zo van lees is de wet een gedrocht, maar daar wil ik het even niet over hebben. Wat wel boeiend is, is dat er staat: ‘…. was eerder gedwongen tot zondagssluiting door een vakbond…’ en vervolgens: ‘het personeel voert actie om te mogen werken’.

Het zijn bijzondere tijden, dat het personeel protesteert TEGEN de door de vakbond opgelegde verplichting. En dat in Frankrijk, waar de bonden erg machtig zijn en al jaren alles plat leggen als er ook maar iets ten nadele van de werknemers aangepast wordt.


Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
1.865 views | Reageer (0 reacties) Dit bericht is geplaatst in Beleid. Bookmark de permalink.