Elance en oDesk fuseren

Fabio-Gary

Een grote fusie in de wereld van online werk platformen. De twee belangrijkste platformen in de wereld op dit gebied, Elance en oDesk, gaan samen.

Hoewel beide partijen aangeven een hele specifieke eigen markt te bedienen waren het in de basis elkaars grootste concurrenten. Tenminste, gezien vanuit alle mensen die ik ken die er mee werkten.

De fusie is nog niet compleet en er is nog geen nieuwe naam, volgens de ‘merger FAQ‘. Ook blijven beide platformen voorlopig onafhankelijk van elkaar bestaan.

Concurrentie

De beide partijen geven aan dat de slagkracht hierdoor veel groter wordt en dat men beter in staat is om te innoveren. De eerste reacties op het Elance blog zijn echter dat men vreest voor de kwaliteit en het innovatieve vermogen omdat de concurrentie nu verdwijnt. Immers waren het de twee primaire platformen op dit gebied in de wereld.

Natuurlijk is er nog freelancer.com en een heleboel andere sites, maar deze zitten als ik eerlijk ben toch meer in de marge.

Toekomst

Ik denk dat deze platformen een belangrijk deel van de toekomst van werk zijn. Ik werk met veel plezier via Elance.com zo nu en dan en ben een groot fan van de mogelijkheden. De vraag is nu hoe deze fusie uit gaat pakken. Gaat het meer innovatie creƫren en een sterker platform maken? Gaan ze elkaars beste zaken overnemen? Of gaat het gebrek aan concurrentie eerst leiden tot een ineenstorting van het product, voordat er weer een nieuwe grote speler bijkomt die ze scherp gaat houden? De tijd zal het leren.


Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
2.484 views | Reageer (0 reacties) Dit bericht is geplaatst in internationaal, Nieuws, Slimmer werken. Bookmark de permalink.