Friday TED talk: onbekende medische data

Al eerder hebben we hier een TED talk laten zien van Ben Goldacre, battling bad science. Hij legt feilloos bloot wat ik ook al jaren stel: de academische wereld, wetenschappelijk onderzoek, moet ernstig op de schop. Alles zou in volledige openheid en transparantie gedaan moeten worden.

In deze talk de schokkende resultaten van wat onderzoek naar medische wetenschap. Negatieve resultaten krijgen geen aandacht, een medicijn dat niet werkt weet niemand iets van. Logisch zou je denken, dat komt ook niet op de markt. Helaas, ze doen gewoon 20 wetenschappelijke onderzoeken en als er 1 een goed resultaat heeft is dat het juiste onderzoek. Vele medicijnen die zo uitgebreid getest zijn, werken helemaal niet zo goed als de testen laten zien.


Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
2.065 views | Reageer (0 reacties) Dit bericht is geplaatst in Friday TED talk. Bookmark de permalink.