Friday TED talk: open medische data

Medische data is vaak nog een groot geheim. Ook ik voelde me bijzonder oncomfortabel toen mijn verzekeraar eiste dat ik mijn gehele medische dossier open moest stellen om een OAV verzekering te krijgen. Maar misschien wel omdat het geen keuze was en omdat ik niet kon kiezen welke data ik deelde. John Wilbanks komt met een prachtig initiatief waarin je je data kan poolen. Met alle informatie die daar verzameld wordt zal het steeds duidelijke worden voor wie wat werkt aan medicatie, etc.

 


Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
1.768 views | Reageer (0 reacties) Dit bericht is geplaatst in Friday TED talk. Bookmark de permalink.