Geef je laptop een tweede leven

Laptop op het strandOp het open podium van de HNWb Day deed HNWb blogger Martijn Reintjes al een oproep: doneer je oude laptop aan Homeless Child in Honduras. Het maakt niet veel uit hoe oud hij is, of het apple of windows is, elke laptop is welkom.

Misschien is enige achtergrond handig. Martijn is wereldburger, met uitvalsbasis Utrecht, maar vorig jaar heeft hij met zijn vrouw meer tijd in Spaanstalige landen doorgebracht dan in Nederland. Zijn vrouw was enige tijd vrijwilliger bij Homeless Child in Honduras en onderwijs met computers is bijzonder belangrijk aan het worden daar. Echter, er is geen geld voor computers, zeker niet bij Nederlandse initiatieven die straatkinderen van de straat halen. Dus proberen we dat vanuit Nederland te regelen.

Momenteel heeft Homeless Child 1 laptop voor alle kinderen samen. Een oude mac die is achtergelaten door een oud stagiair. Inmiddels heeft Martijn een tiental toezeggingen, maar meer is altijd beter natuurlijk. De verzending daarheen wordt geregeld door Homeless Child met wat sponsoring van een express bedrijf.

Recent heb ik een nieuwe laptop gekocht, waar ik nu ook deze blog op tik. Mijn oude laptop gaat uiteraard ook naar Honduras. Om aan te geven dat echt elke laptop welkom is, mijn oude laptop is een 17″ Dell waar recentelijk de DvD speler fysiek uit is gevallen, daar zit nu dus een gat. Ook heeft de batterij nog een duur van enkele minuten, niet eens genoeg om op te starten, als hij niet op netstroom zit. Niet bepaald werkbaar, maar je weet nooit waar ze hem daar voor kunnen gebruiken, desnoods onderdelen voor andere computers.

Praktische informatie

Stel, je hebt een oude laptop die je toch niet meer gebruikt en je wilt, net als mij, deze schenken aan de straatkinderen van Honduras. Hoe komt hij dan daar? Je kan direct contact met Martijn opnemen, bijvoorbeeld via Twitter of Linkedin. Je kan de laptop als je op Utrecht centraal station bent ook achterlaten bij Seats2Meet. Daar kan je vragen naar Chantal Drenthen. Seats2Meet is zo vriendelijk geweest aan te bieden om als ‘centrale locatie’  te dienen waar laptops achtergelaten kunnen worden.

Let er even goed op dat je ze helemaal leeg achterlaat, dus dat er geen vertrouwelijke informatie of zo meer op staat. Overigens zijn ook oude (smart)phones van harte welkom.

Ook dit is nieuw werken, het hergebruiken van materialen die we normaal zouden weggooien. Door het gemak waarmee we tegenwoordig met zijn alle verbonden zijn kunnen we de sociale overwaarde inzetten om de mensen voor wie dit veel waarde heeft te helpen. Dus…. wie volgt mijn voorbeeld en geeft zijn oude laptop of smartphone aan Homeless Child?


Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
3.712 views | Reageer (5 reacties) Dit bericht is geplaatst in internationaal. Bookmark de permalink.