#HRTechEurope totaalbeeld van de conferentie

logo-2Vanaf HR Tech Europe nu de wrap up. Wat zijn de lessen die, het panel, heeft geleerd deze twee dagen. Wat is de toekomst?

    • Van integrated talent management naar layered management. Lagen over de verschillende applicaties heen, met name op het gebied van analytics. Een echt best of breed systeem dus met daaroverheen een andere applicatie die op basis van de data in alle applicaties gedegen inzichten kan verzorgen.

  • De toekomst van leren lijkt los te staan van de rest van de HR organisatie, technisch gezien dan. De leer applicaties lijken als een van de weinige niet bezig te zijn met integratie met de rest van de integratie.
  • Gamification wordt in het hele leertraject heel erg veel genoemd. Momenteel is het een kunstmatige laag en dus zal het falen. Pas als het onderdeel van het DNA van de E-Learning systemen is zal het succesvol zijn.
  • Recruitment lijkt de meeste innovatie te hebben als het om HR innovatie gaat. Veel andere delen van HR technologie zal naar recruitmenttechnologie kijken, omdat die veel eerder waren bij het adopteren van ‘innovaties’ zoals analytics en social.
  • Recruitmentprocessen zijn flink verandert en de technologie speelt daar nu op in. De HR processen zijn nog maar heel beperkt verandert en ook op dat gebied zou men wel eens naar recruitment kunnen kijken.
  • Het gaat niet om de technologie, maar om het oplossen van business problemen. Technologie die geen businessprobleem oplost is dat: een technologie.
  • De silo’s binnen HR zijn er nog steeds, niet alleen technologisch, maar ook in denkwijzen. Recruitment denkt anders HRD die weer anders denken dan beloning.

Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
1.948 views | Reageer (1 reacties) Dit bericht is geplaatst in Toekomst visie. Bookmark de permalink.