Krachtige mensen vechten niet

kingAfgelopen vrijdag werden we weer met de neus op de feiten gedrukt dat het huidige systeem kraakt in al zijn voegen. Een systeem waar alles draait om geld, een systeem dat mensen en zelfs de aarde knecht. Dat dit niet zonder gevolgen is wordt met de dag duidelijker. Grote groepen mensen onderdrukken voor eigen gewin blijkt een steeds groter risico te worden. Ook voor de onderdrukkers zelf. Leiders volgen die er prat op gaan om bepaalde “gevaarlijke” bevolkingsgroepen weg te vagen bereiken het tegenovergestelde effect. Zolang de wereld zich achter deze leiders blijft scharen in de hoop dat die hun problemen oplost zal er weinig veranderen. Haat zaait haat.

Cruciale fase

De wereld bevindt zich in een cruciale fase. Of we gaan door zoals we altijd deden of we stoppen met het onderdrukken en belachelijk maken van groepen mensen die anders denken. Elk mens is uniek en heeft een eigen denkwijze. Op denkniveau zal er nooit een eenheid ontstaan. Dat kunnen we alleen op behoefte niveau bereiken. De grootste behoefte van de mens is veiligheid. Met veiligheid bedoel ik dat er voldaan wordt aan de eerste levens behoeften tot aan het mogen zijn wie je bent.

Ware kracht

Dit vereist ware kracht. Met kracht bedoel ik niet je omringen met de modernste wapens en iedere denkbare bedreiging bestrijden maar het hele spectrum van het leven kunnen aanschouwen zonder uit balans te raken. Dit geldt zowel voor de mooie als de rauwe zijde van het leven. Aandacht geven aan zaken die je wilt i.p.v. zaken die je niet wilt. Dat is ware kracht.

Gevoelens scheiden van gedachten

Krachtige mensen kunnen hun gevoelens scheiden van hun gedachten, wat ze in staat stelt hun gedachten kalm te delen zonder gelijk te willen hebben. Ze kunnen vrij kiezen en focussen op hun doel ook als ze intiem met mensen zijn. Ze zijn realistisch over hun sterke en zwakke kanten. Hun levenspad wordt meer door hun innerlijk bepaald dan door de meningen van anderen. Ze zijn autonoom in hechte relaties en wanneer ze alleen zijn. Ze zijn in staat om verantwoordelijkheid voor hun eigen leven te nemen en wijten hun problemen niet aan anderen maar geven anderen evenmin krediet voor eigen succes. Ze gaan goed om met verschillende situaties zonder goedkeuring nodig te hebben van hun omgeving. Ze zijn gecenterd in zichzelf.

Strijd

Krachtige mensen vechten of vluchten niet voor eigen gewin en de buitenwereld. Hun enige strijd is een innerlijke strijd op zoek naar een innerlijke balans. Mensen die hieraan voldoen zijn de leiders van morgen. Deze leiders zijn er niet op uit om een grote achterban te creëren. Ze willen ook geen controle op hun omgeving. Ze leiden vanuit hun persoonlijke missie waarmee ze hun omgeving inspireren en andere mobiliseren om vanuit eigen kracht waarde toevoegen aan het geheel.

Bronnen: Gelukkig zijn in al je relaties, meesterschap in mannelijkheid.


1.473 views | Reageer (0 reacties) Dit bericht is geplaatst in Visie. Bookmark de permalink.