Nieuw organiseren: samenwerkende ZZP juristen winnen Europese aanbesteding

De komende maanden zal ik op HNWb regelmatig korte berichten posten met nieuw over ‘nieuw organiseren’. Voorbeelden van (R)evolutie van werk, mijn nieuwe boek dat gaat over werk anders organiseren.

Een van de uitgangspunten is, zoals Erwin Blom het mooi omschreef, doe het zelf, doe het samen. Een mooi voorbeeld hiervan zien we op dit moment in de juridische sector. In deze toch niet extreem innovatieve sector wint een verbond van 60 ZZP juristen een Europese aanbesteding van het ministerie voor een raamcontract.

Dit is een geweldig voorbeeld van wat ik bedoel met de (R)evolutie van werk. Doe het zelf (ZZP’ers die geen ballast willen, geen mondjes om te voeden als het minder gaat), maar die het wel samen doen (een echt samenwerkingsverband) met ondersteuning van een netwerkorganisatie die als ‘bidmanager’ is opgetreden. Men wint zowel op prijs (de zelfstandig is bijna altijd goedkoper dan de adviesorganisatie), maar ook op kwaliteit deed men totaal niet onder (eigenlijk ook logisch).

Een perfect voorbeeld van: doe het zelf, doe het samen en regel ondersteuning waar dat nodig is.

Heb je meer van dergelijke voorbeeld: ik hoor ze heel graag!


Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
2.829 views | Reageer (0 reacties) Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Organisatiemodellen. Bookmark de permalink.