• Valeri

  Jammer dat je de gezondheidszorg als vb gebruikt, kan me betere vergelijkingen voorstellen. Geloof nooit dat een complexe organisatie/sector met zo’n hoge tijdsdruk, zoveel belangen en waar het draait om zoveel risico’s op de wijze die jij beschrijft georganiseerd kan worden en vergeleken kan worden met Hollywood. Veel te simpele weergave! Echt Utopie! Staat bovendien spelfout in je vetgedrukte tekst.

  • Misschien dat je niet echt ingelezen bent op de materie, of eigenlijk laat je dat met deze reactie wel zien, maar in de gezondheidszorg IS dit dus al zo geregeld. Daar hebben de artsen al maatschappen. Daar zijn de chirurgische klinieken veelal geen onderdeel meer van het ziekenhuis. 

   Tevens ooit van buurtzorg Nederland gehoord? Een managerloze zorginstelling.

   Dus wat je omschrijft als een veel te simpele weergave en utopia bestaat al. Misschien voortaan eerst even je feiten controleren voor je reageert?

 • Henry Leerentveld

  Herkenbaar! Ik zie ook de ordening van algemene beroepen zoals we die nu kennen verdwijnen: mensen werken in projecten en worden op een specifieke -meer individuele – set van competenties ingezet. Project-management wordt een universele competentie. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor de infrastructuur voor werk: bijvoorbeeld het onderwijs, arbeidsbemiddeling en loopbaanbegeleiding.  

  • Dan zien wij deels dezelfde trends. Ik heb niet het gevoel dat dit voor alles zal opgaan, maar inderdaad heb ik een zin in mijn boek dat de functie projectleider zal verdwijnen. Ik geloof ook veel in de situationele leider (die afhankelijk van de situatie de projectleiding op zich neemt) en zelfsturende teams (zoals bij Morninstar te zien is). Is een heel hoofdstuk aan gewijd.