Verdwijnt het oudste beroep ter wereld?

robot-sexual-humanoid-partners-dollsDe seksrobot komt eraan. Volgens dit artikel in the Mirror (niet de betrouwbaarste bron geef ik toe) komt er volgend jaar een seksrobot op de markt voor zo’n 12.000 pond (ruim 13.000 euro met de huidige koers) die ‘volledig functionerende genitalia’ hebben en ‘realistische features die we ons niet kunnen voorstellen’. Hierbij kan je denken aan interne verwarming die gelijkwaardig is aan lichaamstemperatuur en sensoren die kunnen reageren op aanraking.

Prostituee

Hiermee zal ‘het oudste beroep ter wereld’, prostituee, mogelijk onder druk komen te staan. Voorlopig verwacht ik niet dat de dure escorts er veel last van zullen ondervinden, maar het zou me niet verbazen als het aantal raamprostituees sterk zal afnemen als dit soort robots op de markt komen.

Nu zijn er inmiddels al mensen die zeer gehecht zijn aan hun robot, ook al kan deze nog lang niet zoveel als de nieuwe generatie ‘humanoids’. Ik verwacht dat mensen zich aan robots gaan hechten zoals mensen zich nu ook aan hun huisdieren gaan hechten. Het is wachten op het eerste land dat huwelijken tussen mensen en machines mogelijk maakt.

Pooier of uitzendbureau

Nu weet ik niet of je er straks wel één wil bezitten of juist zo nu en dan wilt huren zodat je ook kan afwisselen. De vraag is dan of we het verhuurbedrijf van prostitutie robots een pooier of een robot uitzendbureau gaan noemen.

 


Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
1.361 views | Reageer (0 reacties) Dit bericht is geplaatst in Uitstervende beroepen. Bookmark de permalink.