Wordt je baas vader, let op je portemonee

Wordt je baas vader? Dan is er een hele gerede kans dat hij zijn eigen salaris zal verhogen. Als hij een dochter krijgt met gemiddeld 3,5% en bij een zoon met 6,4%, zo blijkt uit onderzoek in Denemarken.

Waar komt dit geld vandaan? De salarissen van de medewerkers. Die gaan namelijk minder verdienen of in ieder geval minder erop vooruit dan bij bedrijven waar er geen verandering is in de familiesituatie van de baas. 

Vrouwelijke medewerkers hebben het nog relatief goed, die krijgen het eerste jaar er nog wel iets meer bij na het eerste kind. Onderzoekers speculeren dat dit komt omdat de man heeft gezien hoe zwaar het bevallen is voor een vrouw. Bij het tweede kind is dit echter helemaal niet meer aanwezig en krijgen ze net zo min iets als mannelijke medewerkers.

Hoe dit bij vrouwelijke bazen zit? Dat weten we niet, die zijn er namelijk te weinig (in Denemarken) voor een representatieve steekproef.


Over Bas van de Haterd

Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties klaar te stomen voor de veranderende wereld van werk, met robots, 3D printers en zelfrijdende auto's. Hij heeft hierover o.a. de boeken (R)evolutie van Werk en '10 Banen die verdwijnen & 10 Banen die verschijnen' geschreven. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl
2.247 views | Reageer (0 reacties) Dit bericht is geplaatst in Beloning. Bookmark de permalink.